Schoonebeek

SKW in Schoonebeek is echt voor iedereen. Voor jong en oud, voor mensen met een ruime beurs en mensen die het wat krapper hebben, dat maakt niet uit. Het woord “sociaal” roept bij sommigen het idee op dat het SKW speciaal is opgericht voor inwoners die het niet breed hebben. Dat is een misverstand, iedereen is welkom, dat is de belangrijkste boodschap die wij mee willen geven. Om de cursussen en workshops te kunnen bekostigen wordt gebruik gemaakt van subsidies en een zo klein mogelijke bijdrage van de deelnemer. Iedereen mee moet kunnen doen.”
 
Wat is er te doen
 
SKW verzorgt een flink aantal cursussen en workshops. Er is veel te doen. Ook worden er voor senioren activiteiten georganiseerd. Marchien Weggemans is de vrouw die zich daarmee voornamelijk bezighoudt. Denk aan bingo, creaclub en fietsen in groepsverband. Een blik op de website skwschoonebeek.nl laat zien dat er in de afgelopen periode druk is geschilderd en gehaakt. Ook waren er workshops sinterklaastaart en kerstttapas maken. De smakelijke foto’s, die je het water in de mond doen lopen, brengen ons weer even in de afgelopen feestmaand terug.

Twee seizoenen

Bij SKW kent men twee seizoenen. Aanmelding voor cursussen of workshops is per seizoen. De cursussen bestaan uit meerdere lessen, een workshop is eenmalig. SKW trekt voor het geven van de cursussen en workshops professionals aan. Per seizoen melden zich ongeveer 200-250 deelnemers.

 

Nieuwe deelnemers meer dan welkom

Bij een cursus moet u denken aan bijvoorbeeld yoga of schilderen. De lessen vinden vaak plaats in ‘t Aole Gemientehoes. In Café de Buur’n is het haakcafé gevestigd. Een aantal haaksters maakt hier de mooiste creaties onder het genot van een praatje en een drankje, reuze gezellig en inspirerend. En inspirerend is ook Kunst in het Café bij de Buur’n!!
De kookcursussen worden meestal gegeven in Atelier 52 in Padhuis.

Gallery #skw

Volg #SKW Online

We zijn ook aktief op social networks. Volg ons!

Algemeen contact

Europaweg 52, 7742 PL Coevorden

0524-221267

info@skwschoonebeek.nl